امروزه خرید کامپیوترهای کوچک، زیرو کلاینت و تین کلاینت در میان صاحبان مشاغل رواج پیدا کرده است. شاید برای شما هم این سوال پیش آمده که تفاوت اصلی تین کلاینت و زیروکلاینت در چیست؟ و این دو چه تفاوتی با کامپیوترهای کوچک دارند؟
در این مقاله به مقایسه و بررسی زیرو کلاینت و تین کلاینت میپردازیم و تفاوت آنها را با کامپیوترهای کوچک بیان میکنیم. همچنین مزیتها و معایب هریک را به صورت تخصصی مورد بررسی قرار میدهیم. پس تا پایان مقاله همراه ما باشید!
معرفی زیرو کلاینت
زیرو کلاینت یک کامپیوتر متصل به شبکه بسیار باریک است که به خودی خود هیچ کاری انجام نمیدهد. درواقع این کامپیوتر برای انجام خدمات موردنظر کاربر به یک شبکه متصل میشود و امکانات مورد نیاز را از طریق شبکه به کامپیوتر کاربر منتقل میکند. به همین دلیل در زیرو کلاینت سیستمعامل جایی نداشته و برای ایجاد و حفظ ارتباط با شبکه به یک firmware اکتفا شده است. به همین دلیل در داخل زیرو کلاینت فضایی برای ذخیرهسازی وجود ندارد و تنها حافظه کوچکی برای اجرای برنامه firmware در نظر گرفته شده است. خرید زیرو کلاینت برای شرکت و سازمانهایی که تعداد زیادی کاربر دارند انتخاب مناسبی است؛ چراکه حجم اشغالی توسط آنها بسیار کوچک بوده و مصرف برق و قیمت خیلی پایینی دارند.
کاربرد زیرو کلاینت
اصلیترین کاربرد زیرو کلاینتها استفاده از آنها برای ساخت یک دسکتاپ مجازی است. با استفاده از این شبه کامپیوترها میتوانید زیرساخت دسکتاپ مجازی یا VDI (Virtual desktop infrastructure) ایجاد کنید. به این ترتیب شما نیازی به آپدیت و ارتقای همه سیستمهای کامپیوتری موجود در محل کار خود نداشته و تنها با ارتقای سرور میتوانید عملکرد کاری خود را بالا ببرید.
مزیتهای خرید زیرو کلاینت
- قیمت کم و هزینههای راهاندازی پایین
به دلیل اینکه زیرو کلاینتها با یک سرور سر و کار دارند، هزینه راهاندازی و خریداری این دستگاهها کم است. در واقع اگر از یک زیرو کلاینت استفاده میکنید، تنها باید هزینههای مربوط به سرور را بپردازید.
- سرعت شروع به کار بالا
از آنجایی که زیرو کلاینت سرویسهای خود را از سرورها دریافت میکند، شما برای پردازش اطلاعات با یک ابر کامپیوتر سر و کار دارید که مطمئنا سرعت آن از یک کامپیوتر معمولی بالاتر است. البته توجه کنید که در صورت افت سرعت سرور سرعت این کامپیوترها نیز کاهش مییابد.
- نصب، راهاندازی و مدیریت آسان
اگر از یک متخصص برای نصب و راهاندازی زیرو کلاینتها استفاده کنید، خیلی زود کار شما راه میافتد. چرا که نیازی به یادگیری نحوه نصب و راهاندازی نخواهید داشت. علاوه بر آن کار با این دستگاهها نیاز به آموزش خاصی نداشته و کارمندان به راحتی با آنها کنار خواهند آمد.
- توان مصرفی پایین
از آنجایی که زیرو کلاینت تنها یک واسط میان سرور و کاربر است، توان بسیار بالایی نیاز نداشته و مصرف برق آن بسیار پایینتر از دیگر کامپیوترهای اداری است.
- امنیت بالا به دلیل عدم نگهداری اطلاعات در زیرو کلاینت
برای حفظ امنیت اطلاعات میتوانید از یک سرور مخصوص برای شرکت خود استفاده کنید. بنابراین کسی از خارج به سرورهای شما دسترسی نداشته و اطلاعات تنها در اختیار افراد مجاز قرار میگیرد. به علاوه از آنجایی که اطلاعات در خود کامپیوترها ذخیره نمیشوند، در ساعات تعطیلی شرکت میتوانید دسترسی افراد را محدودتر کنید تا امکان سرقت اطلاعات به صفر برسد.
- عدم نیاز به پشتیبانی و بهروزرسانی مداوم نرمافزاری
با استفاده از زیرو کلاینتها تنها نیاز به بهروزرسانی سرورهای خود دارید. بنابراین خود زیرو کلاینت نیازی به بهروزرسانی سیستمعامل یا دیگر بخشهای نرمافزاری ندارد. هرچند که در این دستگاه خبری از سیستمعامل هم نیست!
- عدم نیاز به ارتقای سختافزاری
زیرو کلاینت نیازی به بهبود سختافزار ندارد. زیرا وظیفهای به جز واسطهگری نداشته و تنها برای دریافت و ارسال اطلاعات و ارتباط با سرور استفاده میشود. بنابراین سختافزار قابلتوجهی در این دستگاه نیست که نیازی به ارتقا داشته باشد.
معایب زیرو کلاینت
- عدم پشتیبانی همزمان از دو مانیتور
شما نمیتوانید به زیرو کلاینت دو مانیتور مجزا برای گسترش فضای نمایشی خود استفاده کنید. چرا که این دستگاه تنها یک پورت خروجی دارد و برای ارسال اطلاعات به دو مانیتور جداگانه طراحی نشده است.
- وابستگی به سرور و از کارافتادگی در صورت قطعی شبکه
از آنجایی که زیرو کلاینت کاملا وابسته به سرور است، باید مراقب قطع و وصل سرور و شبکه خود باشید. چرا که افت سرعت شبکه سرعت کار شما را نیز کم میکند و قطعی سرورها باعث تعطیلی کار تا زمان وصل مجدد آنها میشود.
- پیچیدگی استفاده از برخی نرمافزارهای رایج نظیر اسکایپ
از آنجایی که زیرو کلاینت حافظه ذخیرهسازی زیادی ندارد، برنامههای مورد نیاز شما باید بر روی سرور نصب شود. به همین دلیل نصب برخی برنامهها ممکن است دشوار باشد. چرا که باید با زبان سرور آشنایی داشته باشید.
- عدم امکان تعمیر زیرو کلاینت یا هزینههای بالای تعمیرات
زیرو کلاینت وسیله سختافزاری پیچیدهای نیست ولی یک بار مصرف است. چرا که از سختافزار یکپارچه استفاده میکند و تشخیص اینکه خرابی ایجاد شده در این دستگاه ناشی از کدام بخش است کار بسیار مشکل و زمانبری است. بنابراین بسیاری از افراد در زمان خرابی این دستگاهها جایگزینی آن با یک دستگاه نو را ترجیح میدهند.
- عدم پشتیبانی از برخی پروتکلهای ارتباطی در شبکه
ممکن است زیرو کلاینت خریداری شده برای شرکت شما از پروتکلهای ارتباطی شبکه پشتیبانی نکند. بنابراین پیش از خرید زیرو کلاینت مطمئن شوید که پروتکلهای ارتباطی شبکه شما برای آن تعریف شده باشد. چرا که هر پروتکلی نیاز به گیرنده و فرستنده مخصوص خود دارد.
تفاوت زیرو کلاینتها و کامپیوترهای کوچک
زیرو کلاینتها در اصل یک کامپیوتر نیستند. درواقع اگر یک زیرو کلاینت را از شبکه خود جدا کنید چیزی جز یک سختافزار بلااستفاده نخواهید داشت. بنابراین استفاده از زیرو کلاینت در محیطهایی که امکان اتصال به شبکه وجود نداشته یا ضعیف است توصیه نمیشود. از طرف دیگر کاربران زیرو کلاینت نمیتوانند یک فضای شخصی بر روی سیستم خود داشته باشند. اگر قصد در نظر گرفتن یک فضای ذخیرهسازی شخصی برای هر کاربر دارید میتوانید از کامپیوترهای کوچک استفاده کنید. اندازه، قیمت، هزینههای نگهداری و امنیت زیرو کلاینتها بسیار بیشتر از کامپیوترهای کوچک است اما نمیتوان زیرو کلاینت را جایگزین مناسبی برای کامپیوترهای کوچک دانست.
معرفی تین کلاینت
تین کلاینتها بخش زیادی از وظایف خود را به سرورها سپردهاند. در تین کلاینتها از پردازندههای ضعیفتری استفاده شده و واحدی به نام هارد دیسک وجود ندارد. به منظور جبران کمبود سختافزار یک سیستمعامل سبک مثل نسخههای ویندوز مخصوص سیستمهای نهان یا اینترنت اشیا در آن استفاده شده است. با خرید تین کلاینت شما صاحب یک کامپیوتر واقعی نخواهید شد. درواقع تین کلاینت یک واسطه میان سرور و کاربر است که با اتصال کاربر به سرور امکان استفاده از منابع سختافزاری آن را در اختیار کاربر قرار میدهد.
کاربرد تین کلاینت
استفاده از تین کلاینتها در اداراتی که قصد پرداخت هزینههای زیاد برای کامپیوتر ندارند بسیار رایج است. بانکها، کافینتها، مدارس، آژانسهای مسافری و به طور کلی سازمانهایی که شعبههای متعددی در بخشهای مختلف شهر دارند و کارمندان شعب مختلف نیاز به دسترسی به اطلاعات واحدی را دارند، خرید تین کلاینت را به زیرو کلاینت یا کامپیوترهای کوچک ترجیح میدهند.
مزیتهای تین کلاینت
- قیمت ارزانتر نسبت به کامپیوترهای کوچک
تین کلاینتها از زیرو کلاینتها گرانتر هستند اما نسبت به کامپیوترهای کوچک هزینههای خرید پایینتری برای شما میتراشند. چرا که بخش زیادی از وظیفه خود را به سرور سپردهاند.
- سرعت و کارایی مناسب
ارتباط با سرورها باعث میشود که سرعت تین کلاینتها مناسبتر از کامپیوترهای کوچک باشد. چرا که سرورها به دلیل داشتن قدرت پردازشی بالاتر وظایف خود را با سرعت بالاتری انجام میدهند.
- مصرف برق پایین
مصرف برق تین کلاینتها در مقایسه با کامپیوترهای کوچک کمتر است اما در برابر زیرو کلاینت کمی بالاتر است.
- طول عمر بالا
به دلیل اینکه بیشتر حجم کاری تین کلاینت مربوط به سرور است، قطعات آن دیرتر فرسوده شده و از کار میافتند. بنابراین در مقایسه با کامپیوترهای کوچک و رومیزی عمر طولانیتری دارد.
- امکان بهکارگیری آنها به صورت 24 ساعته
از آنجایی که تین کلاینت مصرف کمی دارد و به سرور متصل است میتواند هفت روز هفته و 24 ساعت شبانهروز برای شما کار کند. عدم نیاز به خنکسازی نیز باعث میشود که کار مداوم به این دستگاهها آسیب چندانی وارد نکند. البته برای جلوگیری از افت کیفیت کار بهتر است هر چند وقت یک بار آنها را سرویس کنید.
- عدم نیاز به کارت گرافیک خارجی و استفاده از کارتهای گرافیک ادغام شده
تین کلاینت از کارت گرافیک آنبرد استفاده میکند و نیازی به اتصال کارتهای گرافیکی جداگانه ندارد. به همین دلیل میتوانید برای انجام کارهای گرافیکی معمولی به آن اطمینان کنید.
معایب تین کلاینت
- توان پردازشی پایین (این موضوع کلی نبوده و بستگی به کاربری دارد.)
بسته به کاربردی که تین کلاینت را برای آن خریداری کردهاید یا سروری که از آن استفاده میکنید ممکن است سرعت کار دستگاه شما را راضی نکند. به عنوان مثال شما نمیتوانید برای کارهای گرافیکی پیچیده از تین کلاینتهای معمولی استفاده کنید.
- فضای ذخیرهسازی کم و عدم امکان دانلود یا نصب نرمافزار بر روی آنها
از آنجایی که تین کلاینت به پشتوانه وجود سرور کار میکند، نیازی به حافظه ذخیرهسازی زیادی ندارد. اما این موضوع باعث میشود که شما نتوانید بر روی سیستم خود برنامههای زیادی نصب کنید و حتما مجبور به نصب برنامه بر روی سرور خواهید شد.
- عدم پشتیبانی از حافظههای سری جدید
تین کلاینت قابلیت ارتقای سختافزاری زیادی ندارد. به همین دلیل از حافظههای جدیدی که در بازار عرضه شده پشتیبانی نمیکند. برای ارتقای این دستگاهها باید از کارتهای حافظه متناسب با مدلشان استفاده کنید.
- وابستگی به سرور و عدم کارکرد در صورت قطعی شبکه
اصولا دستگاههایی که برای ادامه کارشان به سرور وابستهاند، با از کار افتادن شبکه از کار میافتند. تین کلاینت نیز یکی از این دستگاههاست که در مدتزمان افت شبکه یا قطعی آن عملا از کار میافتد.
تفاوت تین کلاینت و کامپیوترهای کوچک
به طور کلی احساسی که استفاده از یک تین کلاینت به شما میدهد تفاوتی با یک کامپیوتر کوچک نخواهد داشت. در واقع کاربر کامپیوتر هنگام استفاده متوجه نمیشود که در حال استفاده از یک کامپیوتر کوچک است یا یک تین کلاینت. با این حال به دلیل فضای ذخیرهسازی کوچک در تین کلاینتها و نبود هارددیسک برای بسیاری از کاربردها گزینه مناسبی نیستند. در مقابل تین کلاینتها نسبت به کامپیوترهای کوچک دارای سرعت بالاتر، قیمت کمتر، فضای موردنیاز کوچکتر و مصرف برق پایینتری هستند. جدول زیر یک مقایسه کلی میان زیرو کلاینت، تین کلاینت و کامپیوترهای کوچک را نشان میدهد.
کامپیوتر کوچک | تین کلاینت | زیروکلاینت | |
مزایا | نصب و راه اندازی آسان امکان ارتقا و به روز رسانی سخت افزاری مستقل بودن سیستم و امکان شخصی سازی سخت افزاری و نرم افزاری دستگاه بر اساس نیاز کاربر امکان ذخیره اطلاعات بر روی حافظه کامپیوتر در نتیجه دسترسی راحتتر به اطلاعات وجود تنوع سخت افزاری و امکان انتخاب سیستمی متناسب با نیاز کاربر عدم محدودیت در انتخاب سیستم عامل | قیمت ارزان نصب و راه اندازی آسان مصرف برق پایین در حدود 65 وات پشتیبانی و به روزرسانی نرمافزارها تنها بر روی سرور انجام میشود از امنیت متوسط برخوردار هستند میزان دسترسی کاربران به منابع توسط مدیریت به راحتی امکان پذیر است برخوردار از سیستمعاملهای سبک | قیمت ارزان نصب و راهاندازی آسان مصرف برق بسیار پایین در حدود 5 وات از آنجایی که فاقد قطعات سخت افزاری بوده، مستهلک نشده و عمر طولانی دارد عدم نیاز به ارتقای سخت افزاری پشتیبانی و به روزرسانی نرمافزارها، تنها بر روی سرور انجام میشود از امنیت بالایی برخوردار است میزان دسترسی کاربران به منابع توسط مدیریت به راحتی امکان پذیر است |
معایب | پشتیبانی و به روزرسانی نیاز به صرف زمان بیشتری دارد فیمت بیشتری نسبت به زیروکلاینت و تین کلاینت دارد | عدم امکان نصب نرمافزار وابستگی کامل به سرور و عدم کارکرد در صورت قطعی شبکه سرعت تبادل اطلاعات به سرعت شبکه وابسته است | فاقد پردازنده است و تمامی پردازشها بر روی سرور انجام میشود فاقد رم و هارد مستقل است و امکان ذخیره اطلاعات بر روی دستگاه کاربر وجود ندارد کاملا وابسته به سرور مرکزی است و با قطع شبکه از کار میافتد سرعت تبادل اطلاعات به سرعت شبکه وابسته است |
جدول شماره 1- مقایسه مزایا و معایب کامپیوتر کوچک، تین کلاینت و زیرو کلاینت |
همچنین میتوانید برای آَشنایی بیشتر با مینی کامپیوترهای هترون به مقاله ما در سایت زومیت مراجعه نمایید
ویژگیهای زیرو کلاینت و تین کلاینت هترون
هترون یک برند فروش کامپیوترهای اداری، لوازم جانبی و محصولات صوتی است که با ارائه انواع گزینهها میتواند شما را به سمت خرید بهتر راهنمایی کند. زیرو کلاینت و تین کلاینت هترون دارای اندازههای بسیار کوچکی بوده و به راحتی به شبکه شما متصل میشوند. همچنین مصرف برق پایینی دارد و به راحتی نصب میشود. همچنین با خرید هریک از محصولات هترون یک ضمانتنامه معتبر به شما داده میشود که در صورت بروز اشکال در هنگام نصب یا در زمان استفاده از دستگاه به کمک آن میتوانید بدون صرف هزینه یا با پرداخت کمترین هزینه مشکل ایجاد شده را برطرف کنید.
برای خرید زیرو کلاینت به صفحه محصولات سایت ما مراجعه کنید. در این صفحه امکان خرید زیرو کلاینت با قیمت و ویژگیهای مناسب برای شما فراهم شده است. اگر میخواهید دفتر کار خود را به یک محیط آرام و خلوت تبدیل کنید همین الان وارد صفحه تین کلاینت و زیرو کلاینت هترون شوید.
سخن پایانی
با توجه به جدول شماره 1 میتوان نتیجه گرفت که مینی کامپیوتر ، زیرو کلاینتها و تین کلاینتها هرکدام دارای کاربرد خاص خود هستند. بنابراین پیش از اینکه اقدام به خرید آنها کنید نیازهای خود را به طور کامل مشخص کنید تا مجبور به پرداخت هزینههای خرید، پشتیبانی و نگهداری اضافهتر نشوید. به طور کلی نمیتوان گفت که از میان این سه گزینه کدامیک را میتوان به طور کامل حذف کرد و از دیگری استفاده کرد.
با توجه به تفاوتها، کاربردها و مزیتها و معایب ذکر شده در این مقاله کدامیک برای کاربری شما مناسبتر است؟! لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید.